Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاونت درمان وزارت بهداشت باید تاکنون اقدامات لازم جهت پوشش سامانه تی‌تک در بخش‌ بستری را به وجود می‌آورد تا از ورود داروها به بازار سیاه جلوگیری شود اما معاونت درمان تا به امروز تمام وظائف خود در این زمینه را انجام نداده است! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ وزارت بهداشت دولت سیزدهم در حالی به طور رسمی کار خود را آغاز کرده است که هنوز معاونین بهداشت و درمان که ارکان اساسی سیاستگذاری نظام سلامت به شمار می‌روند، منصوب نشده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظام‌های سلامت در سراسر جهان تلاش می‌کنند تا با مدیریت منابع مالی، شاخص‌های دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی و درمانی و کارایی نظام سلامت را ارتقا ببخشند؛ با این وجود در سال‌های اخیر و با اجرای طرح تحول نظام سلامت از سال 1393 نه تنها تحول مثبت چندانی در حوزه درمان رخ نداده است بلکه روز به روز شاهد هدررفت منابع و افزایش مشکلات در بخش درمان بوده‌ایم.

یکی از این مشکلات، بحث کمبود گاه و بیگاه داروهاست که بسیاری از بیماران را به خصوص در شرایط کرونایی کشور دچار چالش می‌کند؛ اگر بخواهیم مسئله تحریم‌ و در نتیجه کمبود ارز برای خرید دارو و مواد اولیه دارویی را کنار بگذاریم، یکی از مسائل مهمی که این روزها باعث کمبود مقطعی داروها در کشور می‌شود، بحث نظارت بر توزیع و تجویز داروها است. 

در وهله اول نظارت بر زنجیره توزیع دارو و تجهیزات پزشکی، ذهن هر کسی را به سوی وظایف معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت سوق می‌دهد اما کمتر کسی به نقش معاونت درمان وزارت بهداشت در کمبودهای مقطعی دارو می‌اندیشد!

نظام سلامت بخش قابل توجهی از بودجه عمومی کشور را به خود اختصاص می‌دهد و بنابراین مدیریت منابع در حوزه سلامت از اهمیت بالایی برخوردار است.

برای مقابله با قاچاق و نشت دارو به بازار آزاد چه اقدامی انجام شد؟

با بروز اختلاف آمارهای ارزی، کمبودهای دارویی و مشکل در سنجش اصالت‌ اقلام دارویی در نخستین سال‌های دهه 90، سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت دارو که به اختصار «تیتک» نیز نامیده می‌شود، راه‌اندازی شد تا جلوی تخلفات ارزی، سوءاستفاده از سازوکارهای بیمه‌ای و قاچاق دارو گرفته شود؛ در پی راه‌اندازی این سامانه، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، این الزام را ایجاد کردند که اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی، در سامانه تی‌تک به ثبت برسند.

اگرچه در ابتدای راه‌اندازی این سامانه دچار مشکلاتی بود اما امروزه با رفع بسیاری از این مشکلات، تی‌تک به سامانه‌ای بسیار کاربردی برای نظارت بر زنجیره توزیع دارو تبدیل شده است.

جدا از همه بی‌توجهی‌هایی که در معاونت غذا و دارو نسبت به استفاده و تکمیل اطلاعات موجود در این سامانه وجود دارد؛ همکاری نکردن سایر دستگاه‌ها و معاونت‌ها با سازمان غذا و دارو سبب شده تا در شرایط تحریم و کمبود شدید منابع ارزی برای تأمین دارو، نظارت بر اقلام دارویی سخت‌تر و زمینه فساد و کمبودهای دارویی فراهم شود!

با اختصاص دادن کد مشخص به اقلام دارویی و برچسب‌گذاری این اقلام، داروخانه‌ها مکلف شده‌اند که هنگام فروش کالاهای مشمول، تمامی اطلاعات شامل کد شناسایی کالا، تعداد، کد ملی خریدار و قیمت و تاریخ فروش را در سامانه به ثبت برسانند تا نظارت بر روند توزیع و فروش دارو امکانپذیر شود و از سوءاستفاده از سازمان‌های بیمه‌گر و قاچاق معکوس اقلام سلامت‌محور جلوگیری به عمل آید.

نقش پنهان معاونت درمان وزارت بهداشت در نشت دارو به بازار سیاه

نگاهی به موانع ایجاد شده در استفاده بهینه از این سامانه، نقش مهم معاونت درمان وزارت بهداشت را آشکار می‌‌کند؛ عدم همکاری معاونت درمان در اجرای طرح کنترل اصالت دارو در بخش بستری، عملاً امکان نظارت بر بخش دارویی بیمارستان‌ها را سلب کرده است.

در واقع معاونت درمان وزارت بهداشت باید تاکنون اقدامات لازم برای استفاده از سامانه تیتک در بخش‌های بستری را انجام می‌داد اما این امر محقق نشده است.

اخیراً، دهقانی‌نیا؛ سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره مبادی نشت دارو در شبکه توزیع این اقلام گفت: "در داروخانه‌های داخل بیمارستان، نشت دارو داریم که علت آن، عدم اجرای قوانین ابلاغی در معاونت‌های بهداشت و درمان وزارت بهداشت است؛ ثبت اطلاعات در سامانه تی‌تک و منوط‌سازی هرگونه پرداخت در حوزه سلامت به ثبت اطلاعات در سامانه تی‌تک به طور کامل انجام نشده است این در حالی است که بسیاری از قوانین بالادستی معاونت‌ها را مکلف به استفاده از این سامانه کرده‌اند؛ تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص فرآیندهای خرید، فروش، حمل، نگهداری، توزیع و ... تکالیف معاونت درمان را مشخص کرده است؛ اما متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است."

امکان رصد آنلاین توزیع داروهای بخش بستری عملاً وجود ندارد!

نگاهی به وضعیت اسف‌بار کمبود داروهای کرونا و سرم در ایام کرونا و بالاخص در پیک پنجم بیماری، نقش تخطی معاونت درمان از اجرای تکالیف قانونی را در بروز کمبودهای دارویی روشن‌تر می‌سازد.

اواخر مرداد ماه سال جاری بود که رئیس سازمان غذا و دارو در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران اعتراف کرد: در پیک پنجم کرونا، مصرف رمدسیویر در ظرف ٧٢ ساعت، 10 برابر افزایش یافته است!

در همین راستا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضمن انتقاد از بی‌اعتنایی وزارت بهداشت به اصل مدیریت تقاضا برای جلوگیری از ایجاد التهاب در بازار دارو ادامه داد: "به طور مثال از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه، حدود 2400 میلیارد تومان برای تهیه داروی رمدسیویر هزینه شده است، این در حالی است که میزان مصرف این دارو تنها در مرداد ماه، برابر با 4 ماه گذشته آن بوده است! بنابراین خلأ مدیریت تقاضای دارو بسیار احساس می‌شود."

مصرف بیش از حد رمدسیویر در کشور، منجر به کمبود شدید سرم‌های تزریقی شد؛ از آنجا که یکی از بخش‌های زنجیره تامین دارو که همچنان به سامانه تیتک متصل نشده است، مصارف بستری در بخش‌های بیمارستانی است، زنجیره تامین دارو با مشکل همراه شده و زمینه نشت دارو به بازار سیاه فراهم شده است؛ به طور مثال در مشکل کمبود سرم، امکان رصد مصارف بیمارستانی وجود نداشت و این امر منجر به ورود این سرم‌ها به بازار سیاه شد!

حال این سؤال اساسی مطرح است که چرا معاونت درمان تحت نظر آقای "دکتر جان‌بابایی" در ایام کرونا که لزوم مدیریت منابع در حوزه دارویی بیش از پیش احساس می‌شد، حاضر به همکاری برای رصد زنجیره توزیع دارو و در بخش بستری و خاصاً تکمیل سامانه تی‌تک نشده است؟ این سؤالی است که قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت باید امروز پاسخگوی آن باشد.

واکنش سازمان غذا و دارو به وجود محموله قاچاق فایزر در کشور/ ثبت تمام واکسن‌های کرونا در سامانه «تی‌تک»"تی‌تک" راهکار جلوگیری از ایجاد بازار سیاه واکسن کرونا"تی‌تک" راهکار دسترسی عادلانه به واکسن کرونا!گزارش/ علت تکرار کمبود مقطعی برخی داروها در کشور چیست؟/ از پشت‌پازدن به سامانه "تی‌تک" تا تحریم‌‌های خارجیواردات واکسن کرونا در دولت سیزدهم 2 برابر شد/ چرا واردات واکسن سرعت گرفت؟واکسیناسیون کرونا برای دانش‌آموزان از فردا آغاز می‌شودآخرین وضعیت کرونا در استان‌های کشور/ رنگ آبی به نقشه کرونایی کشور بازگشت + نمودارهامجوز مصرف 2 واکسن کرونا برای افراد زیر 18 سال صادر شد


انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قاچاق دارو سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس کرونا قاچاق دارو سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان وزارت بهداشت ویروس کرونا مبارزه با قاچاق کالا و ارز معاونت درمان وزارت بهداشت نشت دارو به بازار بازار سیاه اقلام دارویی سامانه تی تک واکسن کرونا نظام سلامت توزیع دارو غذا و دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۲۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد غلام نژاد، به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العلاج گفت: ۱۰۷ بیماری مشمول حمایت‌های این صندوق بوده و لیست بیماری‌های خاص و صعب العلاج ابلاغی از سوی وزارت بهداشت شامل تالاسمی، هموفیلی، ام اس، بیماری دیالیزی (دیالیز خون و صفاقی)، موکوپولی ساکاریدوز، بال پروانه‌ای، انواع تیپ‌های ام اسای ، سپتیک، فیبروزیس ، اوتیسم ، سرطان، پرفشاری شریان ریوی، سکته مغزی، پیوند اعضا (شامل: سلول‌های بنیادی خون ساز، کلیه، کبد، قلب، پانکراس، روده، ریه)، مزمن روانی،رتینوپاتی دیابتی ، صرع مقاوم به درمان ، جراحی‌های DBS برای بیماران پارکینسون ، دیستونی ، ترمور، تیک، بیماران با آسیب شنوایی شدید و دیستروفی های عضلانی است.

وی افزود: به منظور بهره مندی بیماران خاص، صعب العلاج و نادر از مزایای این صندوق، برخورداری ایشان از پوشش بیمه پایه یک سازمان بیمه گر پایه الزامی است (به عنوان مثال: سازمان بیمه سلامت ایران / سازمان تأمین اجتماعی) بیماران مشمول می‌بایست نسبت به ثبت درخواست حمایت و ثبت درخواست بیماران خاص و صعب العلاج با مراجعه به سامانه شهروندی به آدرس‌های ذیل اقدام نمایند.

Bimeh salamat Iranian.ir

Csp.ihio.gov.ir

غلام نژاد اظهار داشت :بیماران جهت بهره مندی از سهم صندوق بیماران و صعب العلاج می‌بایست در سامانه‌های الکترونیک سازمان بیمه سلامت نشان دار شوند. در صورتیکه بیماری فرد مشمول نشان‌هایی باشد که در سامانه وزارت بهداشت (RDA) ثبت می‌شوند و بیمار درآن سامانه‌ها دارای پرونده باشد نشان به صورت خودکار به فرد منتسب می‌شود . بیماران برای درخواست ثبت نشان می‌توانند وارد سامانه شهروندی شوند. لیست بیماری‌های که در سامانه RDA وزارت بهداشت وجود دارد و از طریق سامانه شهروندی به بیماران منتسب می‌شود شامل : بیماران هموفیلی – تالاسمی – ام اس – سیستیک فیبروزیس- بال پروانه‌ای – اس ام ای (SMA) و اوتیسم است.

مدیر کل بیمه سلامت استان تهران افزود: در خصوص بیماری‌های که در حال حاضر امکان ثبت و نشان دار شدن در سامانه‌های وزارت بهداشت ندارد در سامانه مدیریت نشان بیمه سلامت صورت می‌گیرد. در این خصوص بیماران پس از مراجعه به شعب اداره کل بیمه سلامت استان یا ناظر مستقر در بیمارستان یا توسط نمایندگان بیمه مستقر در داروخانه‌های سطح شهر مانند: ۱۳ آبان، هلال احمر مرکزی و ۲۹ فروردین و همچنین با ثبت درخواست در سامانه شهروندی پس از تماس با بیمار و اخذ مدارک مرتبط، نشان بیماری را منتسب می‌کنند.

همچنین به صورت غیر حضوری در هنگام تشکیل پرونده دارویی از طریق سامانه تأیید برخط دارویی استان تهران نشان بیماری قابل انتساب می‌باشد.

پس از انتساب نشان بیمار از سهم صندوق با مراجعه به مراکز طرف قرارداد بهره مند می‌شوند. تاکنون در استان تهران ۱۸۳.۷۴۶ بیمه شده نشان دار شده‌اند که بیشترین آن مربوط به بیماری‌های دیابت نوع ۲، سرطان و پرفشاری خون می‌باشد.

از این تعداد ۱۰۷ بیماری ۵۳ بیماری دارای بسته خدمات تعریف شده از سوی وزارت بهداشت می‌باشند که در سامانه‌های الکترونیک بیمه سلامت قرار گرفته و سهم آن خدمت توسط بیمه شده قابل بهره برداری می‌باشد.

در صورتیکه بسته خدمتی بیماری صعب العلاج از سوی وزارت بهداشت تعریف نشده باشد بیماران می‌توانند با ارائه مدارک و مستندات به دفاتر پیشخوان منتخب یا شعب اداره کل در شهر تهران و ادارات شهرستانی تابعه با رعایت ضوابط از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج پس از بررسی و طرح در کمیته‌های مربوطه بهره مند شوند.

در استان تهران تا کنون ۱,۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج کمک شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشاوره دارویی با تماس به سامانه ۱۹۰
  • وزارت بهداشت : محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • انتقاد شدید فاطمه هاشمی از وزارت بهداشت
  • وزارت بهداشت: محموله روغن آلوده به سموم مجوز مصرف ندارد
  • تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!